Telefonnummer

073-999 37 94

E-post

info@morebeautiful.se

Microneedling är en djupgående nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Metoden kallas också för ”skin needling”, eller ”mesoterapi med nålar”.

Vid microneedling används en maskin som med små sterila mikronålar, genomborrar vävnaden i huden och kärlstrukturen. Nålarna har en hastighet på 50-150 gånger per sekund och når mellan 0,5-2 mm djupt, beroende på hur tunn huden är samt vilket område man vill behandla. In i varje ”kanal” slussas hyaluronsyra (som tillför fukt), vitaminer, mineraler och peptider – vilket ökar hudens cellförnyelse.

Samtidigt så frigörs röda blodkroppar i vävnaden, vilket hudens naturliga försvar registrerar som en skada och den naturliga läkeprocessen aktiveras genom att rikligt med kollagenvävnad (fasthetsfiber) bildas.

Microneedling behandlar effektivt hudproblem som ärrvävnad, trött och glåmig hy, förstorade porer, fina linjer och rynkor.

I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat och hållbart resultat, även om man redan efter en behandling ser en tydlig skillnad.

Jag använde originalet, eDermaStamp® från Dermaroller®. Behandlingar med E-dermastamp får endast utföras av hudterapeuter genomgått utbildning inom microneedling och blivit certifierade.

 Läs mer om verktyget på deras webbplats.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen anpassas efter dig och dina behov och därför är första steget att vi tillsammans går igenom dina önskemål och förutsättningar, och bestämmer vilka områden som ska behandlas.

Därpå rengör jag huden med en crème som innehåller AHA-syror för att säkerställa att din hud blir ren på djupet. Därefter torkar jag huden med alsolsprit och sprayar den med bedövningssalva som får verka i ett par minuter.

I nästa steg öppnar jag det sterila engångsinstrumentet och fäster det på maskinen. Jag fyller upp det med rätt mängd cit-solution för att mätta din hud med vitaminer och fukt och ställer in maskinens hastighet och längden på nålarna för att passa din hud och målet med behandlingen.

Behandlingen pågår tills huden signalerar att den tagit till sig behandlingen och påbörjat läkeprocessen. Det sker när huden rodnar eller svullnar.

Slutligen så rengör jag huden med sårtvätt och smörjer in den med lämpliga produkter.

Gör det ont?

Innan behandlingen så får du Xylocain (Lidokain)-bedövningsspray så du kommer inte att känna något. Du kan eventuellt uppleva lita obehag i området runt ögonen, men det går snabbt över.

Att tänka på inför behandlingen

Det är en god idé att boka behandlingen en dag när du inte har något inplanerat eftersom du inte bör sminka dig samma dag.

Om du vill förstärka effekten av behandlingen så kan du göra en kemisk peeling ungefär två veckor innan din första E-Dermastamp-behandling. Peelingen tar bort alla döda hudceller så att kroppen helt kan fokusera på att förnya huden.

Boka kemisk peeling

Efter behandlingen

Efter behandlingen uppstår en tillfällig rodnad, likt solbränna, som syns i 1-2 dygn. Din hud kommer att bli torr och kanske också fjälla. Detta kan hålla i sig i 4-8 dagar och beror på att huden vill påbörja sin nybildning av celler.

Eftersom du hud påbörjar en kraftig läkningsprocess efter behandlingen bör du inte sminka dig samma dag. Du bör också undvika solen en vecka efter behandlingen. Under en pågående kur är det viktigt att alltid använda hög solskyddsfaktor.

Det är också viktigt att du enbart använde de produkter som du rekommenderas i anslutning till behandlingen. Det beror på att om du blandar olika crèmer så kan det skapas en reaktion som kan irritera din hud.

Hur ofta ska man göra microneedling?

Vanligtvis upprepas behandlingen i kur om 4 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum.


Om du har frågor, tveka inte att kontakta Kerry! 

Boka microneedling

Boka gärna in en kostnadsfri analys för att få en tydlig bild av vad microneedling kan göra för dig och din hud och hur många behandlingar som kommer att behövas för att du ska uppnå önskat resultat.

Rekommenderade artiklar