Telefonnummer

073-999 37 94

E-post

info@morebeautiful.se

Det finns många frågor och funderingar kring brasiliansk vaxning. Här har jag svarat på de vanligaste frågorna som jag får av mina kunder.

Hur går det till?

Första använder man ett varmvax som hettas upp och appliceras i ett tunt lager på huden. När vaxet stelnat rycks det bort och då följer nästan alla hårstrån med. Om det skulle finnas hårstrån kvad applicerar man ett kallvax (som man drar bort med en pappersremsa) som tar de sista hårstråna.

Efter vaxningen behandlas huden med mjukgörande olja och eventuella vaxrester och kvarvarande hårstrån tas bort.

Naturligtvis sker behandlingen under stränga hygieniska förhållanden, med sterila pincetter, engångshandskar och engångsspatlar.

Gör det ont?

Första gången man gör en brasiliansk vaxning brukar det göra ont. Det beror på att hårsäckarna är lite hårda, hårstråna grova och det är många hårstrån som rycks bort samtidigt.

De efterföljande gångerna är behandlingen relativt smärtfri. De nya hårstråna är tunnare och följer med utan motstånd. Dessutom är de färre eftersom allt hår inte växer ut samtidigt.

Om man vaxar sig med jämna mellanrum så blir behandlingen med tiden så gott som smärtfri.

Att tänka på inför behandlingen

Du ska inte raka bort könshåret inför vaxningen eftersom vaxet då inte kommer fastna ordentligt. Håret bör vara ca 7 millimeter för bästa resultat. (Tar ca 3 veckor.)

 Det finns inget som hindrar att man gör en brasiliansk vaxning om man är gravid eller har menstruation. Om du har menstruation så använder du tampong.

Efter behandlingen

Huden kan bli irriterad efter brasiliansk vaxning, särskilt efter första gången.

Undvik att sola, bada och träna under det första dygnet eftersom hårsäckarna då är öppna och mer mottagliga för bakterier än vanligt.

 Undvik också parfymerad crème och använd gärna bomullstrosor.

Om huden blir irriterad, till exempel om du för en rodnad eller små prickar på huden har hårsäckarna blivit irriterade. Det är ofarligt och upphör vanligen inom ett par dygn. Behandla lätt med babypuder och pilla inte på irriterade hårsäckar.

Hur ofta ska man göra brasiliansk vaxning?

De flesta går var femte till var sjätte vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person.

Om du har frågor, tveka inte att kontakta Kerry!

Boka brasiliansk vaxning

Rekommenderade artiklar