Telefonnummer

073-999 37 94

E-post

info@morebeautiful.se

Nordbor älskar solen. Vid minsta solglimt kastar vi av oss kläderna och fyller uteserveringar och parker. Vi längtar så efter solen, att få lite färg efter en lång vinter där många av oss gått från krämfärgade till pappersvita. 

Problemet är att den efterlängtade solbrännan egentligen är en försvarsmekanism mot solens strålar och kan leda både till cancer och till att huden åldras snabbare – att den blir hängig och rynkig. För mycket sol kan leda till en hy som en alligator – varken charmerande eller klädsamt.

Förmodligen är farligheten orsaken till att djup solbränna gott ur modet – men många av oss längtar efter en solkysst hy, med gyllene lyster (och utan cancerrisk!). Och det går faktiskt.

I din dagliga skönhetsrutin

Det effektivaste sättet för dig att skydda dig mot de skadliga UV-strålarna är att använda solskyddsfaktor. Grunden är därför att använda en ansiktscrème med solskyddsfaktor.

Tebiskin har en underbar serie dagcrèmer, med så goda hudvårdande egenskaper att inget annat behövs.

  • TEBISKIN Uv-osk är en återfuktande dagcrème med SPF 30 som också är antiinflammatorisk och antibakteriell. Passar för fett/acne hy.

  • TEBISKIN Uv-sooth är en dagcrème med SPF 50 som är återfuktande, rodnadsdämpande och antiinflammatorisk. Passar känslig hy.

  • TEBISKIN UV-LC är en pigmentutjämnade dagcrème med SPF 50.

Och jag åker ingenstans i sommar utan mina Tea Blossom Spongegelles. Enkla att ta med i väskan och den både rengör, exfolierar, masserar och ger näring.

På stranden

Lägg dig aldrig i solstolen utan hög solskydd. Aldrig någonsin. Inte ens om du verkligen, verkligen vill. Applicera mer solskyddscrème varannan timme och efter varje bad. Utan undantag!

Crèmen ska vara minst SPF 15 och innehålla UVA-skydd. En av mina favoriter är Light Day Sunscreen Broad Spectrum SPF-37, från Circadia, som är en härlig solskyddslotion med många positiva effekter för din hud. 

Sök skuggan

När solen står högt bör du skydda dig med kläder. Kjolar med kilometervis av tunt, böljande tyg. Vida linnebyxor. Stråhattar med breda brätten. Snygga tunikor.  Svala strandskjortor.

Och mellan 11 och 15, när är solen som starkast, kan man göra njuta i skuggan under ett parasoll.

Återfukta 

Hud som har varit ute i solen (speciellt om du blivit bränd) behöver mycket fukt. Använd din vanliga fuktcrème eller testa svalkande Aloe vera-gel. Stryk på tills huden känns mättad och den inte längre känns lika varm och röd. Glöm inte heller att återfukta huden från insidan, drick vatten i mängder!

Fake it!

Om du föredrar den solkyssta looken, men ändå vill vara försiktig, så kan du alltid fejka en bränna. Brun utan sol-produkter finns i en mängd olika alternativ. Det kan vara lite trixigt att få till, men med lite övning så kommer du att klara dig fint! 

Tänk på att det är viktigt att huden är ren och fin utan hudavlagringar för att färgen ska fästa jämt. Se därför till att du peela huden innan du börjar. Använd en bra body scrub – varför inte testa kaffescrub eller Blue Bambo Exfoliator från Circadia, en annan av mina favoriter.

Det är också viktigt att huden har ordentligt med fukt i sig. Om huden är för torr suger den åt sig brun utan sol-brännan som om det vore en fuktkräm. Det är därför som fötter, händer och armbågar ofta blir lite mörkare – de är helt enkelt torrare än övriga kroppen.

Vad du än väljer, så hoppas jag att du tar hand om dig och din hud i sommar. Du förtjänar det!

Varma hälsningar,
Kerry

Rekommenderade artiklar