Telefonnummer

073-999 37 94

E-post

info@morebeautiful.se

Har du problem med oönskad eller generande hårväxt? Tycker du att vaxa, raka och plocka är besvärliga irritationsmoment?

Om du svarar ja på frågorna ovan, är kanske permanent hårborttagning något för dig.

Permanent hårborttagning innebär att en professionell skönhetsterapeut utför behandlingar som begränsar återväxten av hår i det utvalda området. Målet är att förstöra de hårsäckar som producerar hår där du inte vill ha det.

Så växer håret

Hårstrån produceras i hårsäckar som finns i hudens mellanskikt, den så kallade läderhuden. Olika sorters hårsäckar producerar olika mycket och olika typer av hår.

Hår skapas i cykler av produktionsfas och vilofas. För att hårborttagningsbehandlingen ska vara effektiv måste den utföras på dina hårsäckarna när de befinner sig i den aktiva produktionsfasen.

Det innebär att du måste göra 5-10 regelbundna behandlingar fördelande med 4-8 veckors mellanrum för att komma åt alla hårsäckar i området. För varje behandling blir håren i området färre, ljusare och tunnare.

Under goda förhållanden kan du minska sin hårväxt med 80 till 90 procent.

Metoder för permanent hårborttagning

För dig som vill ta bort håret permanent finns det i praktiken fyra alternativ:

1. ELEKTROLYS. En kemisk reaktion som förstör hårsäcken inifrån. Processen aktiveras av en nål som leder svag ström förs ned i hårsäcken ett par millimeter under huden. Processen är mycket effektiv, men för att uppnå de goda resultaten krävs det relativt mycket tid.

Boka permanent hårborttagning med elektrolys

2. DIATERMI. Påminner och elektrolys, en nål förs in i hårsäcken och hettas upp vilket leder till att hårsäcken slutar producera hår.

3. LASERBEHANDLING. Laserljus skickas ned i huden och hettar upp hårsäckarna vilket leder till att de slutar producera hår.

4. LJUSBEHANDLING (Intensivt Pulsat Ljus, IPL). Fungerar på samma vis som laserbehandling men har sämre precision och effekt.

Vilken metod ska jag välja?

För att ta reda på vilken metod som passar bäst för din huds unika förutsättningar rekommenderar jag att du börjar med att boka in en gratis konsultation. Då kan vi tillsammans tala om vilka mål du har, vilka alternativ som skulle passa dig samt vilka resultat som du kan förvänta dig.

Boka gratis konsultation och hudanalys

 Boka permanent hårborttagning med elektrolys

Rekommenderade artiklar