Telefonnummer

073-999 37 94

E-post

info@morebeautiful.se

Brukar du dricka kaffe på morgonen? I så fall kan du använda kaffesumpen för att göra en egen body scrub, för kaffebönan innehåller massor med ämnen som är bra för din hud.

Fördelarna med kaffesump är många. Koffeinet verkar åtstramande, ökar blodcirkulationen och ger energi till huden. Det sägs också att det kan påverka bristningar och få ärr att blekna. För att inte tala om koffeinets effekt på celluliter, som lär vara magisk.

Kaffekornen fungerar exfolierande och tar bort döda hudceller och smuts, ungefär som en scrubbvante. Samtidigt är den mild mot huden, speciellt i ansiktet där du alltid ska vara försiktig.

Oljan i receptet nedan gör att din hud inte torkar ut utan återfuktas ordentligt. Oljan har också andra positiva effekter. Enbuskeolja, till exempel, ökar blodcirkulationen och aktiverar vävnaden, medan kokosolja återfuktar, mjukgör och hjälper din hud att absorbera koffeinet.

BODY SCRUB PÅ KAFFESUMP

Ingredienser

 • 2 delar kaffesump
 • 1 del olja (jungfru-, kokos- eller enbuskeolja alternativt annan olja du gillar)
 1. Blanda kaffesump och olja i en liten skål tills sumpen är helt genomdränkt av oljan. (Om du vill spara den ett par dagar kan du blanda i en burk med tättslutande lock i stället.)
 2. Ta med din body scrub in i duschen – tro mig, du vill inte använda den någon annanstans – och börja med att blöta huden.
 3. Applicera den med cirkelformade rörelser. De små kornen kommer att sätta igång blodcirkulationen, avlägsna döda hudceller och rena huden på djupet. Var extra noggrann på områden där du har celluliter och massera gärna minst fem minuter.  
 4. Låt den sitta någon minut och skölj sedan med varmt vatten.
 5. Använd inte tvål efteråt, eftersom du då kommer att tvätta bort de ljuvliga oljor som du precis tillfört din hud.
 6. Du behöver vanligtvis inte applicera någon fuktcrème när du är klar, men om du ändå vill kan du massera in ren kokosnötsolja för att tillföra extra fukt och lugna huden.

Eftersom kaffescrubben är så mild, kan du använda den 2-3 gånger i veckan.

Kaffescrub till ditt ansikte

Du kan också göra en mildare peeling som är mer anpassad till den känsliga huden i ansiktet. Du gör så här:

 1. Utgå från samma recept som ovan men lägg till lite avokado eller honung.
 2. Applicera som en ansiktsmask och låta den sitta minst fem minuter, innan du börjar massera ansiktet med den.
 3. När du är klar sköljer du av masken och kan njuta av en len och vacker hud. 

Om du har mycket torr hy kan oljan göra att du får lite finnar första gångerna du använder denna mask. Men när du använt masken under en period, så kommer din hy att lära sig att den får fukt, och sluta överproducera fett.

Redo för sommarens sol!

När du exfolierar din hud regelbundet kommer du att få en hud med mer lyster och som är ren och fin på djupet.  

Om du inte har tid eller lust att göra det på egen hand så har de flesta salonger möjlighet att göra liknande behandlingar – fast vanligtvis utan kaffe. Hos mig kan du till exempel boka en Kroppspeeling (med produkter från Circadia) eller varför inte ett helt sommarpaket med kroppspeeling, ansiktsbehandling och färgning av ögonfransar och bryn?

Vad du än väljer så kommer din din rena hud att göra det enklare för dig att få en härligt gyllenbrun och jämn färg!

Varma hälsningar,
Kerry

Rekommenderade artiklar